یک مقام صنف کشاورزی اصفهان: سهم آب صنعت اصفهان از تونل دوم کوهرنگ است

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی شهرستان اصفهان گفت: آب تونل دوم کوهرنگ سهم صنعت، کشاورزی و شرب استان اصفهان است که با اعتبارات دولتی آن را حفر کرده‌اند.

حسین محمدرضایی در گفتگو با کسب فردا- اظهارکرد: تونل دوم کوهرنگ و سد آن، با اعتبارات دولتی در بین سال‌های 1351  تا  1364 و با هدف انتقال آب برای شرب، صنعت و توسعه کشاورزی استان اصفهان توسط شرکت مشاور “سوگرا ” فرانسه و به پیمانکاری شرکت ژاپنی” کوماگائی گومی” احداث شده است.

وی ادامه‌داد: سد انحرافی تونل دوم دقیقا در  4/5 کیلومتری جنوب شرقی سد انحرافی تونل اول کوهرنگ بر روی رودخانه کوهرنگ احداث شده است و آب این تونل توسط سر ریز از سد انحرافی تونل اول، و آبی که در فاصله بین دو تونل به واسطه دره‌ها به رودخانه کوهرنگ اضافه می‌گردد و در نهایت با آب تونل کمکی “ماربران” تأمین می‌شود.

این مقام صنف کشاورزی، افزود: میزان متوسط انتقال آب سالیانه تونل دوم در سال‌های نرمال بارندگی نزدیک به 224 میلیون مترمکعب محاسبه شده، و حداکثر توان ظرفیت انتقال آب آن 52 متر مکعب بر ثانیه است همچنین طول آن نزدیک به 2820 متر و قطر داخلی بیش از چهار متر می‌باشد و 600 متر” باکس کالورت” به ابعاد 3 در 3/5 متر برای انتقال آب به دره زاینده‌رود دارد.

محمدرضایی گفت: سد تونل دوم کوهرنگ با هدف انحراف آب رودخانه شیخ علیخان و کوهرنگ به تونل دوم ساخته شده که طول تاج آن 72 متر و ارتفاع آن 22 متر است.

نیروگاهی در مسیر آب تونل دوم

وی تصریح‌کرد: نیروگاه تونل دوم کوهرنگ در یکی از بلندترین نقاط کشور در ارتفاع ۲۳۰۰ متری از سطح دریا، قرار دارد. این نیروگاه در دشت چلگرد استان چهارمحال و بختیاری و در دامنه شمالی کوه و در فاصله حدود دو کیلومتری جنوب شرقی خروجی تونل اول و در مسیر آب‌ تونل دوم قرار گرفته و برای چرخاندن پره‌های توربین این نیروگاه از آب این تونل استفاده می‌شود.

رییس انجمن حمایت از کشاورزان شهرستان اصفهان، تاکید‌کرد: برای جبران تکمیل توان این نیروگاه آب تونل اول را کاهش داده و به تونل دوم افزوده‌اند، که این اقدام در محاسبات حقآبه کشاورزان اصفهان که صاحب تونل اول هستند تاثیر گذاشته است.

محمدرضایی، اظهار کرد: نیروگاه برق‌آبی خروجی تونل دوم کوهرنگ یکی از نیروگاه‌ های ایران، از نوع متوسط با ظرفیت تولید 35 مگاوات است که در تاریخ  27 بهمن 1383 افتتاح و راه‌اندازی شد.

وی افزود: برای افزایش آب تونل دوم کوهرنگ اقدام به حفر تونل “ماربران” در سال1354 شمسی شد و حفر این تونل در سال 1366 در استان چهار محال و بختیاری به اتمام رسید.

این مقام صنف کشاورزی، تصریح کرد: تونل ماربران به طول 10360 متر با هدف انتقال سالیانه حدود 115 میلیون مترمکعب آب چشمه ماربران و دره کلونچی به تونل دوم کوهرنگ حفر شده که آب آن به پشت سد تونل دوم ریخته و سپس به وسیله تونل دوم به زاینده‌رود اضافه می‌گردد.

محمدرضایی میزان آبدهی تونل دوم گوهرنگ در سال‌های نرمال را 224 میلیون متر مکعب در سال دانست و گفت: آورد آب تونل‌های چشمه لنگان و خدنگستان در فریدن 130 میلیون متر مکعب در سال است که با آورد تونل دوم جمعاً 354 میلیون می‌رسد.

وی ادامه‌داد: به حجم یاد شده حدود 30 میلیون مترمکعب در سال نیز از آب تونل اول اضافه شده که جمعا  384 میلیون مکعب در سال می‌رسد که متعلق به دولت بوده و وزارت نیرو حق واگذاری این مقدار آب را به شرب اصفهان، یزد، کاشان و صنعت و توسعه بخش کشاورزان اشتراکی و… را دارد.

برداشت از حقابه کشاورزان اصفهانی غیر قانونی است

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی شهرستان اصفهان،آب طبیعی زنده‌رود را 845 و تونل اول کوهرنگ را 293 میلیون متر مکعب در سال دانست و افزود: جمع این میزان آب که 1138 میلیون مترمکعب در سال است و طبق مصوبه سیزدهمین جلسه شورای عالی آب، این حجم یاد شده به جزء 30 میلیون مترمکعب از آن، متعلق به حقآبه‌داران 33 سهم این رودخانه می‌باشد.

محمدرضایی تاکیدکرد: هیچ کس حق برداشت از این مقدار آب را ندارد و هر ارگانی و نهادی در صورت نیاز باید آب را از حق آبه‌داران خریداری کند.

گفتگو : کامران صباغی- خبرنگار کسب فردا  

انتهای پیام

1 ديدگاه

  • احسان پاسخ دادن

    4 بهمن 1396 در ساعت 09:21

    بسیار عالی بود
    خبرهای مربوط به زاینده رود را ادامه دهید

ديدگاه خود را بنويسيد ...

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register